Kanada Vizesi Evrakları | Vize Başvuru Adımları

Kanada’ya Vize Başvuruları eksiksiz olarak KANADA KÜLTÜR MERKEZİ ile Kanada KONSOLOSLUĞU arasında Ankara’ya Gitmenize Gerek Kalmadan ADRESİNİZE TESLİM olarak GÜVENLE yapılmaktadır.

Kanada Vizesi Evrakları için bizimle iletişime geçiniz.

Kanada’ya Vize işlemleri başvurusu Kanada Vize Merkezi ile güvenle yapılmaktadır.


Kanada Vize Evrakları

KANADA VİZESİ İÇİN GEREKLİ  BELGELER
 HER BAŞVURU  SAHİBİNDEN İSTENEN STANDART EVRAKLAR ;
*En az 1 yıllık geçerli olan pasaportunuz.(  Eğer varsa eski pasaportlarınızın vize fotokopileri )
*Adet On Line ( 6 sayfalık ) ve 1 Adet aile bilgi formu ( 2 sayfalık )doldurulmuş  Kanada
Göçmen olmayan vize başvuru formu
*2 Adet yeni çekilmiş 45 mm X 35 mm ebatlarında arka fon beyaz orjinal resim olmalıdır.
( Resim Ölçüleri Pasaport ölçüsü olan 5*5 ölçülerinde kesinlikle olmamalıdır.)
*Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi ( İngilizce olarak)
*Arşivli Sabıka Kayıdı  ( Adliyeden veya E-Devlet Şifresi kullanılarak temin edebilirsiniz ( İngilizce olarak)
 Edilebilmektedir 16 Yaşın Altındaki Çocuklar için gerekli değildir )
*Vukuatlı Aile Nüfus Kaydı : ( İlgili nüfus müdürlüklerinden veya E-Devlet Şifresi kullanılarak temin edebilirsiniz) (Anne,Baba, Çocuk ve Kardeşlere ait bilgilerin yer  aldığı nüfus bilgileri yer almaktadır )
TURİSTİK VE TİCARİ BAŞVURULAR İÇİN

İŞVERENLER İÇİN GEÇERLİ OLAN EVRAK LİSTESİ
*Antetli kağıda yazılmış vize talep dilekçesi (orjinal ) kişinin firmadaki ,kurumdaki görevi ve
gidiş   amacı belirtilmelidir.
 

*İmza sirküleri

 

*Faaliyet Belgesi (son tarihli), Şirket Vergi Levhası, Ticaret Sicil Gazetesi
*Banka Hesapları /kredi kart fotokopisi/tapu fotokopileri (diğer maddi durumu gönderen ek belgeler)
*İş (ticari) gezilerinde davet yazısı ek olarak eklenmesi gerekmektedir.
Yolcu tanıdık yanına gidiyorsa (Kanada’da ki kişiyi tanıtıcı evraklar -bunlar davet yazısı, oradaki
  kişinin maddi durumu gösteren evrak, pasaport fotokopisi ve oturumu)
Davetiye Commisioner for oaths yada Noter Onaylı olmalıdır .
 

 

ÇALIŞANLAR İÇİN GEÇERLİ OLAN EVRAK LİSTESİ

*Çalıştığı firma ya da kurumdan konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi ( İngilizce )
*Son 3 ayın maaş bordrosu ve SSK onaylı işe giriş bildirgesi
*Son 3 ayın aylık sigorta bildirgesi
*Çalıştığı firmanın vergi levhası
*Faaliyet belgesi
*İmza sirküleri
*Ticaret sicil gazetesi
 

* Banka hesapları / kredi kartı fotokopisi/ tapu fotokopileri (diğer maddi durumu gösteren ek belgeler)

 

*İş (ticari) gezilerde davet yazısı ek olarak eklenmesi gerekmektedir.
EMEKLİLER İÇİN GEÇERLİ OLAN EVRAK LİSTESİ
* Emeklilik cüzdanı ve son üç aylık maaş bordrosu
*Hesap cüzdanları, tapu fotokopileri, kredi kartı fotokopileri ve diğer maddi durumu gösteren belgeler

 

*Yolcu tanıdık yanını gidiyorsa (Kanada’daki kişiyi tanıtıcı evraklar -bunlar davet yazısı,
   oradaki kişinin maddi  durumu  gösteren evrak, pasaport fotokopisi, oturum vs.)
*Uçak rezervasyonu
 ÖĞRENCİLER İÇİN GEÇERLİ OLAN EVRAK LİSTESİ
*Öğrenci belgesi – Transcript
*18 yaşından küçükler için anne ve babadan noter tasdikli muvafakat name
*Ailesi işveren, çalışan veya emekli ise yukarıda istenilen evrakların tamamı eklenecektir .
*Kanada’ya öğrenci olmak için gidiliyorsa, gideceği okuldan gelen davetiye
EV HANIMLARI İÇİN GEÇERLİ OLAN EVRAK LİSTESİ
*Banka hesapları /tapu fotokopileri / kredi kartı fotokopileri ve diğer maddi durumu gösteren belgeler.
*Eşi çalışıyor, işveren veya emekli ise yukarıda istenilen evrakların tamamı eklenecektir.

 

Kanada Vizesi Kaç Günde Çıkar ?

Kanada vize evraklarınızı toplayıp, başvurunuzu gerçekleştirdik. Ardından bekleyiş süreci başlıyor. Ancak bu süreç zamana göre değişiklik göstermektedir.

Örnek vermek gerekirse; Yaz aylarında biraz daha geç sonuçlanan Kanada vizesi, kış aylarında 1-2 hafta arasında sonuçlanmaktadır.


Kanada Turist Vizesi Nasıl Alınır ?

Aslına bakarsanız süreç anlatıldığında uzun durmamaktadır. Ancak Kanada turist vizesi başvurusunun gerçekleştirilmesi oldukça zaman almakta ve emek gerektirmektedir.

Gerekli formların doldurulup, evrakların İngilizce veya Fransızca çevirilerinin gerçekleştirilmesi, Ankara veya İstanbul’da ki konsolosluk birimlerine giderek evrakları iletmeniz gerekmektedir.

Deminde belirttiğimiz gibi işlemler basit gibi durmaktadır. Ancak Kanada turist vizesi için gerekli olan formlar doldurulurken hata yapılması gibi bir lükse sahip değilsiniz.

Kanada konsolosluğu yüz yüze görüşme sağlamadığı için; Değerlendirmeleri Kanada vizesi başvuru formu ve Kanada vizesi evrakları üzerinden değerlendirecektir.


Kanada Kaç Yıllık Vize Veriyor

Uzun süreli vize sahibi olmak en büyük hedeflerimizden birisidir. Türkiye’nin Kanada’ya özgü ilk ve tek organizasyonu olan Kanada Kültür Merkezi, uzun süreli vize almaktadır.

 

Kanada’da Eğitim Ve Yaşam Dergisi !

KANADA VİZESİ ALmak için bizimle iletişime geçiniz