Home » Kanada Vizesi Gerekli Evraklar

Kanada Vizesi Gerekli Evraklar

Kanada Vizesi Gerekli Evraklar

Kanada Öğrenci Vizesi Gerekli Evraklar

 

  • Gitmeye karar verdiğiniz okuldan kabul mektubu.
  • Akademik geçmişinize dair belgeler ( mezuniyet belgesi, transcript, İngilizce yahut Fransızca geçerlilik belgesi benzer biçimde)
  • Eğitim süresince kalacağınız konaklama bilgisi.
  • Okul ücretlerine ve okula yakın bir yerde yaşamanıza yetecek oranda paranızın olduğuna dair kanıt.
  • Başvurunuzla beraber kendinizin yazacağı bir Öğrenim Planını da sunmanızı tavsiye ederiz. Ortalama bir sayfa olması ihtiyaç duyulan bu mektup aşağıdaki detayları içermelidir:
  • Neden Kanada’da ve kabul aldığınız okul programında okumak istiyorsunuz;
  • Eğitim ve kariyer hedefleriniz nedir ve Kanada’da seçtiğiniz program bu hedeflerinize ulaşmanıza nasıl yardımcı olacak;
  • Bilmemizi isteyebileceğiniz öteki faktörler (aile, finansal, deneyim vs.).
  • Öğrenci İzni müracaat Formunu İngilizce yada Fransızca olarak doldurun ve sunun.
  • Geçerli  uluslararası seyahat belgesi (geçişlik) (en az 1 yıl geçerli)
  • Kanada vizesi için istenen ölçülere uygun fotoğraflar sunun.
  • Lüzumlu vize müracaat ücretini sunun. Başvurunuz reddedildiğinde vize ücreti iade edilmeyecektir. İşlem ücretleri başvuru sunulduğunda ödenmiş olmalıdır.  Ödeme dekontu (banka transferi, onaylı çek yahut banka ödeme emri) müracaat formuna eklenmelidir.
  • Öğrenci Vize ücreti: $ 150 CAD
  • Ziyaretçi vize ücreti: $ 100 CAD(eğitim süresinin 6 ayı geçmemesi şartıyla)
  • Reşit olmayan çocuklar Kanada’da okuyabilmek için gittikleri yerin reşit kabul etmiş olduğu yaşa gelene kadar vasilik belgesine sahip olmalıdırlar. Reşit olma yaşı bölgelere bakılırsa farklılık gösterir. Alberta, Manitoba, Ontario, Prince Edward Island, Quebec yada Saskatchewan’a giden 18 yaşın altı çocuklar ile  British Columbia, New Brunswick, Newfoundland and Labrador, Nova Scotia, Northwest Territories, Nunavut yada Yukon’a giden 19 yaşın altında çocuklar vasilik belgesine sahip olmalıdırlar. Lütfen kurallara uygun şekilde doldurulmuş ve onaylanmış bir vasilik formu sununuz. (Custodianship Declaration – parent/ guardian & custodian)
  • 18 yaşın altındaki çocukların onlarla Kanada’ya gitmeyen anne babaları tarafınca hazırlanmış noter tasdikli muvafakatnameleri de sunulmalıdır. (anne babalar boşanmış olsa da ve çocuğun velayeti ebeveynden birine verilmişse dahi, her iki ebeveynden de bu evrak istenir.) Ebeveynlerden biri veya ikisi de hayatta değilse, aile nüfus bildirgesi ve yasal velayet/vaşilik evrağı sunulmalıdır. Vukuatlı nüfus kayıt örneği sunulmalıdır.
  • Quebec’te okumak istiyorsanız, Öğrenci izninden önce bir Quebec Acceptance Certificate (CAQ) gerekmektedir.Quebec’de okumayı organize ettiğinız eğitim kurumu size bu konuda  yardımcı olacaktır.
  • Kanada’da okuyacağınız eğitim kurumundan almış olduğunız kabul mektubunu sununuz. Bu mektup faks yada fotokopi şeklinde sunulabilir.
  • Finansal kaynaklarınıza dair kanıt sununuz.
  • Son 4 aylık banka yada banka hesap cüzdanı
  • Varlıklarınızı gösteren belgeler
  • Eğer harcamalarınız farklı bir birey ya da müessese tarafınca karşılanıyorsa, bu şakıs veya müessese ile olan bağınızı anlatan detaylı bir arzuçe kendileri tarafınca yazılmalı ve gene kendilerine ilişkin finansal varlıkların belgeleri sunulmalıdır.
  • Eğer harcamalarınız sizi davet eden birey tarafından karşılanacak ise Kanada’daki yasal statüsü, Kanada Gelirler müdürlüğünden verilen son olarak Notice of Assesment belgesi ve kendilerine ilişik finansal varlıkların belgeleri sunulmalıdır.
  • Sabıka Kaydı
  • Evrakların fotokopilerini sunabilirsiniz. Tüm formlar ve evraklar İngilizce ve Fransızca olarak sunulmalıdır. Hepsi tek bir paket halinde beraber sunulmalıdır. Kanada’daki eğitim kurumu müracaat paketinize katıp bize sunabilmeniz için kabul mektubunuzu size yollamalıdır.
  • Müracaat işlem ücretiniz iade edilemez dolayısıyla başvurmadan önce başvurma hakkınız olduğundan emin olunuz. Eksiksiz bir müracaat ve destekleyici dökümanlar sunmanız Öğrenci İzni alacağınızı garantilemez.
  • ÖNEMLI HATIRLATMALAR
  • Quebec eyaletinde eğitim için, Ouebec hükümetinin vereceği bir tasdik belgesi gerekmektedir (CAQ). Okulunuz size CAQ ile ilgili lüzumlu formları yollayacaktır yada bu belgeden muaf olduğunuzu bildirecektir. Başvuru formları İngilizce yada Fransızca olarak doldurulmalı ve müracaat sahibi tarafınca imzalanmış olmalıdır. İmzasız, noksan yada tam yanıtlanmamış başvurular iade edilir. Başvuru formları Türkçe doldurulduğu takdirde iade edilir. Başvurunun iade edilmesi son sonucun gecikmesine yol açabilir.
  • Vize verme yetkisi yalnızca Büyükelçiliğe aittir ve Kanada’nın Göçmenlik Yasa ve Mevzuatı esas alınarak değerlendirilir. Türk yurttaşlarının gezinsel vizeleri bir günde neticelanmaktadır. Öğrenci vizelerinin neticeları, sağlık raporu alınması gerektiği için 4-6 hafta sürmektedir. Büyükelçilik, verilecek sonucun birkaç gün gecikmesine yol açabilecek kişisel mülakata çağırma yada müracaat ile ilgili herhangi bir belgeyi talep etme ve Büyükelçiliğe sunulan evrakları hazırlayan birey veya kurumla temasa geçerek herhangi bir belgenin doğruluğunu araştırma hakkını saklı tutmaktadır. Sıhhat muayenesinden geçen başvuranlar, muayene sonuçlarının, en az 4-6 hafta alacağını bilmelidir.

Kanada’da Eğitim Ve Yaşam Dergisi !

KANADA VİZESİ ALmak için bizimle iletişime geçiniz