Home » Posts tagged 'kanada öğrenci vizesi evrakları'

Tag Archives: kanada öğrenci vizesi evrakları

Kanada Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

6 ay veya 6 aydan daha uzun süreli eğitim programlarında hak kazanacağınız Kanada öğrenci vizesi için gerekli belgeler aşağıda yer almaktadır.

Kanada öğrenci vizesi hakkında bilgi almak için: 0 212 252 90 35-36 numarasından iletişime geçebilir , www.kanadaogrencivizesi.com ‘u ziyaret edebilirsiniz.

Kanada Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • En az 6 ay geçerli pasaport ( Eğer varsa eski pasaportlar )
  • Vize başvuru formlarıBu formlar merkezimiz tarafından temin edilecek ve doldurulması sırasında eğitim danışmanlarımız size yardımcı olacaktır. ( 18 yaşından büyük herkes için “Additional Family Information”)
  • Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf.(45×35 mm ölçüsünde olmalıdır)
  • Vize başvuru ücreti: Vize başvuru ücretinin yatırıldığını gösteren Garanti Bankası dekontu
  • Okul kabul belgesiGideceğiniz eğitim kuruluşundan alınmış olan; program bedelini, nerede kalacağınızı, konaklamanızın bedelini, haftada kaç saat ders alacağınızı ve programınızın hangi tarihler arasında olacağını gösterir kabul belgesi.
  • Okul, konaklama ve diğer masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösteren maddi destek bilgileri. ( Kişi başına ve eğitim yılı başına 17,000 Kanada Doları. )
  • Kendinize ya da eğitim masraflarını karşılayacak olan kişiye ait maaş bordrosu, hizmet süresi, sosyal sigorta kayıt bilgilerini içeren çalışma belgesi, ticari sicil kaydı, vergi levhası, son bir yıl içindeki banka dökümleri
  • Tapularınız, araba ruhsatları ve kredi kartlarının fotokopisi
  • Çalışma saatleri içinde ulaşılabilecek telefon numaraları
  • Eğer şu anda başka bir ülkede ikamet ediyorsanız ve Öğrenci izni ya da geçici oturma izniniz varsa vize durumunuzu gösteren evrak fotokopisi
  • Kanada’da seçtiğiniz okulun meslek ve hayatınızın hedeflerine uygunluğunu dile getiren ve Kanada sonrası için yaptığınız planları açıklayan bir niyet mektubu.(İngilizce )
  • Ziyaretçi vizesi ise ziyaretin amacını açıklayan bilgi (İngilizce )
  • Kendi başına seyahat edecek 18 yaşından küçük çocuklar için noterde hazırlanmış anne, baba ve Kanada’da çocuğun mesuliyetini üstlenen kişi tarafından imzalanmış belge.
  • Hala öğrenciyseniz; Diploma veya öğrenci belgesi, transkript. Eğer Türkiye’de bir dil kursuna gittiyseniz oradan alınmış bir mektup. Varsa sertifikalar.
  • Çalışıyorsanız, işyerinizden izin mektubu ve dönüşte aynı işyerinde çalışacaksanız referans mektubu, son 3 ayın maaş ve sigorta bilgileri, işe giriş bildirgesi.
  • Savcılıktan sabıkası olmadığına dair iyi hal kağıdı
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Askerliğinizi yaptıysanız tamamladığınıza dair terhis belgesi
  • Evli iseniz; Evlilik Cüzdanı, eşinizin ve çocuklarınızın kimlik fotokopileri
  • Eski işverenlerden, öğretmenlerden alınmış referans mektupları

Kanada Öğrenci Vizesi Evrakları

Kanada öğrenci vizesi başvurularında dikkatli atılması gereken bir çok adım vardır. Hiç şüphesiz evraklar buradaki en büyük öneme sahiptir. Konsolosluk yüz yüze görüşme gerçekleştirmediği için evraklara göre değerlendirme gerçekleştirecek , vize sonucunuzu belirleyici faktörler arasında olacaktır.

Evrakların yanında Kanada vize başvuru formu en önemli detaylardan birisidir. Konsolosluk evraklarla sizi tanıyacak , başvuru formunuza göre vizenizi yanıtlayacaktır.

Kanada öğrenci vizesi başvurularında muhakkak Kanada Kültür Merkezi ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. 0 212 252 90 35-36 www.kanadakulturmerkezi.com 

Kanada Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • En az 6 ay geçerli pasaport ( Eğer varsa eski pasaportlar )
  • Vize başvuru formlarıBu formlar Merkezimiz  tarafından temin edilecek ve doldurulması sırasında eğitim danışmanlarımız size yardımcı olacaktır. ( 18 yaşından büyük herkes için “Additional Family Information”)
  • Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf.
  • Vize başvuru ücreti: Vize başvuru ücretinin yatırıldığını gösteren Garanti Bankası dekontu
  • Okul kabul belgesiGideceğiniz eğitim kuruluşundan alınmış olan; program bedelini, nerede kalacağınızı, konaklamanızın bedelini, haftada kaç saat ders alacağınızı ve programınızın hangi tarihler arasında olacağını gösterir kabul belgesi. Bu belge merkezimiz tarafından eklenecektir.
  • Okul, konaklama ve diğer masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösteren maddi destek bilgileri. ( Kişi başına ve eğitim yılı başına 10,000 Kanada Doları. )
  • Kendinize ya da eğitim masraflarını karşılayacak olan kişiye ait maaş bordrosu, hizmet süresi, sosyal sigorta kayıt bilgilerini içeren çalışma belgesi, ticari sicil kaydı, vergi levhası, son bir yıl içindeki banka dökümleri
  • Tapularınız, araba ruhsatları ve kredi kartlarının fotokopisi
  • Çalışma saatleri içinde ulaşılabilecek telefon numaraları
  • Eğer şu anda başka bir ülkede ikamet ediyorsanız ve Öğrenci izni ya da geçici oturma izniniz varsa vize durumunuzu gösteren evrağın bir fotokopisi
  • Kanada’da seçtiğiniz okulun meslek ve hayatınızın hedeflerine uygunluğunu dile getiren ve Kanada sonrası için yaptığınız planları açıklayan bir niyet mektubu.(İngilizce )
  • Kanada Turisti vizesi ise ziyaretin amacını açıklayan bilgi (İngilizce )
  • Kendi başına seyahat edecek 18 yaşından küçük çocuklar için noterde hazırlanmış anne, baba ve Kanada’da çocuğun mesuliyetini üstlenen kişi tarafından imzalanmış belge.
  • Hala öğrenciyseniz; Diploma veya öğrenci belgesi, transkript. Eğer Türkiye’de bir dil kursuna gittiyseniz oradan alınmış bir mektup. Varsa sertifikalar.
  • Çalışıyorsanız, işyerinizden izin mektubu ve dönüşte aynı işyerinde çalışacaksanız referans mektubu, son 3 ayın maaş ve sigorta bilgileri, işe giriş bildirgesi.
  • Savcılıktan sabıkası olmadığına dair iyi hal kağıdı
  • Kanada Vizesi için Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Askerliğinizi yaptıysanız tamamladığınıza dair terhis belgesi
  • Evli iseniz; Evlilik Cüzdanı, eşinizin ve çocuklarınızın kimlik fotokopileri
  • Eski işverenlerden, öğretmenlerden alınmış referans mektupları

Kanada’da Eğitim Ve Yaşam Dergisi !

KANADA VİZESİ ALmak için bizimle iletişime geçiniz