Home » Posts tagged 'kanada öğrenci vizesi'

Tag Archives: kanada öğrenci vizesi

Öğrenci Vizesi İçin Kanada Vize Evrakları

Kanada öğrenci vizesi için gerekli evrakların tamamı aşağıda yer almaktadır. Kanada vizesi hakkında bilgi almak için ; 0 212 252 90 35-36 numarasıyla iletişime geçebilirsiniz. www.kanadaogrencivizesi.com

  • Kanada Vizesi için Eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu
  • En az 6 ay geçerliliği olan pasaport
  • Varsa eski pasaportlarınız
  • 4 adet son zamanlarda çekilmiş olan beyaz fonda vesikalık fotoğraf
  • Kanada’da eğitim alacağınız kuruluştan ne kadar süreyle kursa katılacağınızı ve  ne kadar ücret ödediğinizi gösteren kabul mektubu
  • En son mezun olduğunuz okula ait mezuniyet belgesi ya da diplomanız; eğer hala öğrenciyseniz öğrenci belgeniz ve transkriptinizin İngilizce ya da Fransızca çevirisi
  • Daha önceden almış olduğunuz, İngilizce ya da Fransızca eğitim bilgileriniz; özel bir kursa katıldıysanız katılım belgesi ya da sertifika
  • Kanada Öğrenci Vizesi için Hangi amaçla Kanada’da eğitim görmek istediğinizi açıklayan niyet mektubu ( İngilizce ya da Fransızca
  • Sabıka Kaydı
  • Vukuatlı nüfus kütük örneği
  • Yurtdışındaki eğitiminizi ve yaşam giderlerinizi karşılayabileceğinizi gösteren belgeler;
  • Size ve ailenize ait banka hesap cüzdanları  ve fotokopileri; ailenizde çalışan kişilerin son 3 aylık maaş bordroları; ailenizde  emekli olanlar varsa onların da maaş bordroları
  • Kanada Vizesi için Ailenizde kendine ait bir işi olan varsa vergi levhası fotokopisi, imza sirküleri fotokopisi ve ticaret sicil gazetesinde yayınlanmış olan faaliyet ilanı.
  • Varsa tapu ya da ruhsat fotokopileri

Kanada Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

6 ay veya 6 aydan daha uzun süreli eğitim programlarında hak kazanacağınız Kanada öğrenci vizesi için gerekli belgeler aşağıda yer almaktadır.

Kanada öğrenci vizesi hakkında bilgi almak için: 0 212 252 90 35-36 numarasından iletişime geçebilir , www.kanadaogrencivizesi.com ‘u ziyaret edebilirsiniz.

Kanada Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • En az 6 ay geçerli pasaport ( Eğer varsa eski pasaportlar )
  • Vize başvuru formlarıBu formlar merkezimiz tarafından temin edilecek ve doldurulması sırasında eğitim danışmanlarımız size yardımcı olacaktır. ( 18 yaşından büyük herkes için “Additional Family Information”)
  • Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf.(45×35 mm ölçüsünde olmalıdır)
  • Vize başvuru ücreti: Vize başvuru ücretinin yatırıldığını gösteren Garanti Bankası dekontu
  • Okul kabul belgesiGideceğiniz eğitim kuruluşundan alınmış olan; program bedelini, nerede kalacağınızı, konaklamanızın bedelini, haftada kaç saat ders alacağınızı ve programınızın hangi tarihler arasında olacağını gösterir kabul belgesi.
  • Okul, konaklama ve diğer masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösteren maddi destek bilgileri. ( Kişi başına ve eğitim yılı başına 17,000 Kanada Doları. )
  • Kendinize ya da eğitim masraflarını karşılayacak olan kişiye ait maaş bordrosu, hizmet süresi, sosyal sigorta kayıt bilgilerini içeren çalışma belgesi, ticari sicil kaydı, vergi levhası, son bir yıl içindeki banka dökümleri
  • Tapularınız, araba ruhsatları ve kredi kartlarının fotokopisi
  • Çalışma saatleri içinde ulaşılabilecek telefon numaraları
  • Eğer şu anda başka bir ülkede ikamet ediyorsanız ve Öğrenci izni ya da geçici oturma izniniz varsa vize durumunuzu gösteren evrak fotokopisi
  • Kanada’da seçtiğiniz okulun meslek ve hayatınızın hedeflerine uygunluğunu dile getiren ve Kanada sonrası için yaptığınız planları açıklayan bir niyet mektubu.(İngilizce )
  • Ziyaretçi vizesi ise ziyaretin amacını açıklayan bilgi (İngilizce )
  • Kendi başına seyahat edecek 18 yaşından küçük çocuklar için noterde hazırlanmış anne, baba ve Kanada’da çocuğun mesuliyetini üstlenen kişi tarafından imzalanmış belge.
  • Hala öğrenciyseniz; Diploma veya öğrenci belgesi, transkript. Eğer Türkiye’de bir dil kursuna gittiyseniz oradan alınmış bir mektup. Varsa sertifikalar.
  • Çalışıyorsanız, işyerinizden izin mektubu ve dönüşte aynı işyerinde çalışacaksanız referans mektubu, son 3 ayın maaş ve sigorta bilgileri, işe giriş bildirgesi.
  • Savcılıktan sabıkası olmadığına dair iyi hal kağıdı
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Askerliğinizi yaptıysanız tamamladığınıza dair terhis belgesi
  • Evli iseniz; Evlilik Cüzdanı, eşinizin ve çocuklarınızın kimlik fotokopileri
  • Eski işverenlerden, öğretmenlerden alınmış referans mektupları

Kanada Öğrenci Vizesi Evrakları

Kanada öğrenci vizesi başvurularında dikkatli atılması gereken bir çok adım vardır. Hiç şüphesiz evraklar buradaki en büyük öneme sahiptir. Konsolosluk yüz yüze görüşme gerçekleştirmediği için evraklara göre değerlendirme gerçekleştirecek , vize sonucunuzu belirleyici faktörler arasında olacaktır.

Evrakların yanında Kanada vize başvuru formu en önemli detaylardan birisidir. Konsolosluk evraklarla sizi tanıyacak , başvuru formunuza göre vizenizi yanıtlayacaktır.

Kanada öğrenci vizesi başvurularında muhakkak Kanada Kültür Merkezi ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. 0 212 252 90 35-36 www.kanadakulturmerkezi.com 

Kanada Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • En az 6 ay geçerli pasaport ( Eğer varsa eski pasaportlar )
  • Vize başvuru formlarıBu formlar Merkezimiz  tarafından temin edilecek ve doldurulması sırasında eğitim danışmanlarımız size yardımcı olacaktır. ( 18 yaşından büyük herkes için “Additional Family Information”)
  • Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf.
  • Vize başvuru ücreti: Vize başvuru ücretinin yatırıldığını gösteren Garanti Bankası dekontu
  • Okul kabul belgesiGideceğiniz eğitim kuruluşundan alınmış olan; program bedelini, nerede kalacağınızı, konaklamanızın bedelini, haftada kaç saat ders alacağınızı ve programınızın hangi tarihler arasında olacağını gösterir kabul belgesi. Bu belge merkezimiz tarafından eklenecektir.
  • Okul, konaklama ve diğer masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösteren maddi destek bilgileri. ( Kişi başına ve eğitim yılı başına 10,000 Kanada Doları. )
  • Kendinize ya da eğitim masraflarını karşılayacak olan kişiye ait maaş bordrosu, hizmet süresi, sosyal sigorta kayıt bilgilerini içeren çalışma belgesi, ticari sicil kaydı, vergi levhası, son bir yıl içindeki banka dökümleri
  • Tapularınız, araba ruhsatları ve kredi kartlarının fotokopisi
  • Çalışma saatleri içinde ulaşılabilecek telefon numaraları
  • Eğer şu anda başka bir ülkede ikamet ediyorsanız ve Öğrenci izni ya da geçici oturma izniniz varsa vize durumunuzu gösteren evrağın bir fotokopisi
  • Kanada’da seçtiğiniz okulun meslek ve hayatınızın hedeflerine uygunluğunu dile getiren ve Kanada sonrası için yaptığınız planları açıklayan bir niyet mektubu.(İngilizce )
  • Kanada Turisti vizesi ise ziyaretin amacını açıklayan bilgi (İngilizce )
  • Kendi başına seyahat edecek 18 yaşından küçük çocuklar için noterde hazırlanmış anne, baba ve Kanada’da çocuğun mesuliyetini üstlenen kişi tarafından imzalanmış belge.
  • Hala öğrenciyseniz; Diploma veya öğrenci belgesi, transkript. Eğer Türkiye’de bir dil kursuna gittiyseniz oradan alınmış bir mektup. Varsa sertifikalar.
  • Çalışıyorsanız, işyerinizden izin mektubu ve dönüşte aynı işyerinde çalışacaksanız referans mektubu, son 3 ayın maaş ve sigorta bilgileri, işe giriş bildirgesi.
  • Savcılıktan sabıkası olmadığına dair iyi hal kağıdı
  • Kanada Vizesi için Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Askerliğinizi yaptıysanız tamamladığınıza dair terhis belgesi
  • Evli iseniz; Evlilik Cüzdanı, eşinizin ve çocuklarınızın kimlik fotokopileri
  • Eski işverenlerden, öğretmenlerden alınmış referans mektupları

Kanada Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Kanada Kültür Merkezi İle Vizeleriniz Güvende !

Kanada Kültür Merkezi İle Vizeleriniz Güvende !

Kanada öğrenci vizesi almak istiyorsanız ; 6 ay veya 6 aydan daha uzun süreli eğitim programına katılmak zorundasınız. 6 aydan daha kısa süreli eğitimlerde Kanada devleti Kanada turist vizesi uygulamasını devreye sokmaktadır.

Kanada turist vizesi hakkındaki bilgiler için aşağıda yer alan linke tıklayabilirsiniz;

http://www.kanadaturistvizesi.com

Kanada Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • En az 6 ay geçerli pasaport ( Eğer varsa eski pasaportlar )
  • Vize başvuru formlarıBu formlar merkezimiz tarafından temin edilecek ve doldurulması sırasında eğitim danışmanlarımız size yardımcı olacaktır. ( 18 yaşından büyük herkes için “Additional Family Information”)
  • Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf.
  • Vize başvuru ücreti: Vize başvuru ücretinin yatırıldığını gösteren Garanti Bankası dekontu
  • Okul kabul belgesiGideceğiniz eğitim kuruluşundan alınmış olan; program bedelini, nerede kalacağınızı, konaklamanızın bedelini, haftada kaç saat ders alacağınızı ve programınızın hangi tarihler arasında olacağını gösterir kabul belgesi. Bu belge merkezimiz tarafından eklenecektir.
  • Okul, konaklama ve diğer masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösteren maddi destek bilgileri.
  • Kendinize ya da eğitim masraflarını karşılayacak olan kişiye ait maaş bordrosu, hizmet süresi, sosyal sigorta kayıt bilgilerini içeren çalışma belgesi, ticari sicil kaydı, vergi levhası, son bir yıl içindeki banka dökümleri
  • Tapularınız, araba ruhsatları ve kredi kartlarının fotokopisi
  • Çalışma saatleri içinde ulaşılabilecek telefon numaraları
  • Eğer şu anda başka bir ülkede ikamet ediyorsanız ve Öğrenci izni ya da geçici oturma izniniz varsa vize durumunuzu gösteren evrağın bir fotokopisi
  • Kanada’da seçtiğiniz okulun meslek ve hayatınızın hedeflerine uygunluğunu dile getiren ve Kanada sonrası için yaptığınız planları açıklayan bir niyet mektubu.(İngilizce )
  • Kanada Turist vizesi ise ziyaretin amacını açıklayan bilgi (İngilizce )
  • Kendi başına seyahat edecek 18 yaşından küçük çocuklar için noterde hazırlanmış anne, baba ve Kanada’da çocuğun mesuliyetini üstlenen kişi tarafından imzalanmış belge.
  • Hala öğrenciyseniz; Diploma veya öğrenci belgesi, transkript. Eğer Türkiye’de bir dil kursuna gittiyseniz oradan alınmış bir mektup. Varsa sertifikalar.
  • Çalışıyorsanız, işyerinizden izin mektubu ve dönüşte aynı işyerinde çalışacaksanız referans mektubu, son 3 ayın maaş ve sigorta bilgileri, işe giriş bildirgesi.
  • Savcılıktan sabıkası olmadığına dair iyi hal kağıdı
  • Kanada Vizesi için Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Askerliğinizi yaptıysanız tamamladığınıza dair terhis belgesi
  • Evli iseniz; Evlilik Cüzdanı, eşinizin ve çocuklarınızın kimlik fotokopileri
  • Eski işverenlerden, öğretmenlerden alınmış referans mektupları

Kanada Turist Vizesi

Kanada turist vizesi süresi pasaportunuza paralel olarak verilmektedir. Yani : Pasaportunuzun 5 yıllık süresi kaldıysa alacağınız vize süresi 5 yıl olacaktır.

Kanada devleti , Kanada turist  vizesini genellikle çok girişli vermektedir. Vize değerlendirmeniz tamamen evraklarınıza göre şekillenecektir. Konsolosluk yüz yüze görüşme gerçekleştirmemektedir. Merkezimiz , gerekli belgelerin çevirilerini gerçekleştirmektedir. Bu çevirinin en büyük nedeni : Vize başvurunuzun daha kaliteli olması , haliyle onay şansının artmasıdır. Gerek deneyimlerimiz , gerekse bildiklerimiz doğrultusunda şunu söyleyebiliriz : Özenli ve dikkatli yapılmış başvuru bir adım öndedir.

Kanada turist vizesi başvurularındaki bir diğer önemli faktör zamandır. Gerek sizin zamanınız , gerekse seyahat edeceğiniz tarih önem arz etmektedir. Vize başvurularınızı minumum bir ay öncesinden gerçekleştirmelisiniz. Her ne kadar diğer ülkelere oranla çok daha kısa sürede sonuçlansada , planlı haraket etmekte fayda var.

Kanada Dil Okullarına Giderken Turist Vizesiyle Gidilir Mi ?

Buradaki belirleyici faktör eğitim alacağınız süredir. Kanada konsolosluğu 6 aydan daha kısa süreli eğitim programlarımda Kanada turist vizesini vermektedir. 6 ay veya 6 aydan daha uzun süreli eğitimlerde Kanada öğrenci vizesini almaya hak kazanabilirsiniz.

Kanada Konsolosluğu – Şirket Sahipleri, Kanada Turist Vizesi İçin İstenen Evraklar

1. Vize Başvuru formu
2. Pasaport
3. Dört adet biometrik fotoğraf (35x45mm)
4. Vize talep dilekçesi
5. İmza Sirküleri fotokopisi
6. Vergi Levhası fotokopisi
7. Ticari Sicil Gazetesi fotokopisi
8. Faaliyet belgesi aslı
9. Maddi durumunu gösterir belgeler
10. Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi
11. Davetiye
12. T.C Kimlik fotokopisi
13. Otel rezervasyonu
14. Uçak bileti
15. Seyahat sağlık sigortası
Kanada Konsolosluğu – SSK’lılar, Kanada Vizesi İçin İstenen Evraklar

1. Vize Başvuru formu
2. Pasaport
3. Dört adet biometrik fotoğraf(35x45mm)
4. Vize talep dilekçesi
5. Vergi levhası
6. Ticari sicil gazetesi
7. İmza Sirküleri fotokopisi
8. Faaliyet belgesi aslı
9. İşe Giriş Bildirgesi
10. Maaş bordrosu
11. SSK Hizmet Dökümü
12. Maddi durumunu gösteriri belgeler
13. T.C Kimlik fotokopisi
14. Otel rezervasyonu
15. Uçak bileti
16. Seyahat sağlık sigortası
Kanada Konsolosluğu – Avukat-Doktor-Eczacı-Diş Hekimi-Mühendisler, Kanada Turist Vizesi İçin İstenen Evraklar

1. Vize Başvuru formu
2. Pasaport
3. Dört adet biometrik fotoğraf
4. Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi
5. T.C Kimlik fotokopisi
6. Otel rezervasyonu
7. Uçak bileti
8. Seyahat sağlık sigortası

İşveren ise;
a. Vize talep dilekçesi
b. Bağlı bulunduğu odadan alınmış faaliyet belgesi orijinali
c. Vergi levhası fotokopisi
d. Meslek kartı fotokopisi
e. Maddi durumunu gösteren belgeler
f. Davetiye orjinali ve fotokopisi

SSK ya bağlı ise;
a. Vize talep dilekçesi
b. İmza Sirküleri fotokopisi
c. Vergi levhası fotokopisi
d. Ticari Sicil Gazetesi fotokopisi
e. Bağlı bulunduğu odadan alınmış faaliyet belgesi orjinali
f. Meslek kimlik kartı fotokopisi
g. İşe giriş bildirgesi
h. Maaş bordrosu
i. SSK Hizmet Dökümü

Devlet memuru ise;
a. Dekanlıktan veya bağlı bulunduğu devlet kurumundan alınmış ıslak imzalı ve kaşeli görev belgesi ve izin kağıdı
b. Maaş bordrosu
c. Meslek Kimlik kartı fotokopisi

Kanada Konsolosluğu – Devlet dairesi çalışanları, Kanada Turist Vizesi İçin İstenen Evraklar

1. Vize Başvuru formu
2. Pasaport
3. Dört adet vesikalık fotoğraf
4. Vize talep dilekçesi
5. Faaliyet belgesi orjinali
6. Vergi levhası fotokopisi
7. İmza Sirküleri fotokopisi
8. Ticari Sicil Gazetesi fotokopisi
9. İşe giriş bildirgesi
10. SSK Prim ödentisi
11. Maddi durumunu gösteren belgeler
12. Maaş bordrosu
13. Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi
14. Davetiye
15. T.C Kimlik fotokopisi
16. Otel rezervasyonu
17. Uçak bileti
18. Seyahat sağlık sigortası

 

Kanada Konsolosluğu – Emekliler, Kanada Turist Vizesi İçin İstenen Evraklar

1. Vize Başvuru formu
2. Pasaport
3. Dört adet biometrik fotoğraf(35x45mm)
4. Vize talep dilekçesi
5. Emekli Cüzdan Fotokopisi
6. Emeklilik maaşı alındığı hesap cüzdanı fotokopisi
7. Maddi durumunu gösteren belgeler
8. T.C kimlik fotokopisi
9. Otel rezervasyonu
10. Uçak bileti
11. Seyahat sağlık sigortası

 
Kanada Konsolosluğu – Ev hanımları, Kanada Turist Vizesi İçin İstenen Evraklar

1. Vize Başvuru formu
2. Pasaport
3. Dört adet biometrik fotoğraf(35x45mm)
4. Vize talep dilekçesi
5. Maddi durumunu gösteren belgeler
6. Eşine ait evraklar
7. Evli olanlar için evlilik cüzdanı ve fotokopisi
8. T.C  Kimlik Fotokopisi
9. Otel rezervasyonu
10. Uçak bileti
11. Seyahat sağlık sigortası

Kanada Konsolosluğu – Öğrenciler, Kanada Turist Vizesi İçin istenen Evraklar

1. Vize Başvuru formu
2. Pasaport
3. Dört adet biometrik fotoğraf
4. Öğrenci belgesi aslı
5. Ailesine ait belgeler
6. 18 yaşından küçükler için anne ve babadan noter onaylı muvafakat name
7. T.C kimlik fotokopisi
8. Vukuatlı nüfus kayıt örneği
9. Otel rezervasyonu
10. Uçak bileti
11. Seyahat sağlık sigortası

Kanada’da Eğitim Ve Yaşam Dergisi !

KANADA VİZESİ ALmak için bizimle iletişime geçiniz